B l o e m e n t a p i j t

Ook in 2022 is er weer een prachtig bloementapijt te bewonderen in het Kruiswegpark. Vanwege de voorstellingen van 'Heksen van Almen' heeft het team een strakke planning moeten maken om alles op tijd gereed te hebben. Thema is ditmaal '100 jaar Kruiswegpark'.

 

Het bloementapijt is te zien van 10 tot 15 spetember, telkens tussen 10:00 en 17:00 uur.


Sinds 1995 worden door leden van een werkgroep in September jaarlijks twaalf bloemenkunstwerken gemaakt. Vaak met een religieus thema. Een tapijt met twaalf kunstwerkjes.

 

Een traditie die ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan van de 'Kapel in 't Zand' is gestart en tot op de dag van vadaag wordt voortgezet. Het bloementapijt luidt tevens het einde van het bedevaartseizoen in en valt altijd samen met 'Open Monumentendag'.

 

De bloemen die in het tapijt worden verwerkt, worden geschonken door kwekerijen en door bloemisten uit de omgeving. Jaarlijks trekt het tapijt vele (trouwe) bezoekers. 

Ook in de jaren vijftig en zestig werden er al bloemenlopers gemaakt in het park. Ook nu ter gelegenheid van het afsluiten van het bedevaartseizoen.

 

De zus van pater Pieters, Netje Pieters, die aan de Heinsbergerweg het postkantoor runde, was verantwoordelijk voor deze tapijten. 'Onder haar vaardige en kunstzinnige leiding werd menige bloemeloper in het Kruiswegprark gelegd ter opluistering van de sluitprocessies en octaven', zo staat te lezen in het jubileumboek ' Het Kruiswegpark'.

 

Netje Pieters overleed op 16 september 1967 in het St. Laurentiusziekenhuis in Roermond.