I n  d e  m e d i a


Foto: Math de Ponti
Foto: Math de Ponti

15 APRIL 2022 | KRUISWEG - FAKKELTOCHT

 

Op Goede Vrijdag werd er 's avonds op initiatief van scoutinggroep Pater Bleys een Kruistocht gehouden. Vanaf de Kapel liepen de deelnemers met fakkels naar het Kruiswegpark.

 

Daar werd de Kruisweg gelopen. Met deze link kunt u een sfeerimpressie van de avond bekijken. De foto's en compilatie werd gemaakt door M. de Ponti.

 

 


Foto: Peter Willemse
Foto: Peter Willemse

2022 | APRIL | Kruiswegpark internationaal in beeld

 

Het Kruiswegpark is in beeld gebracht voor een internationale productie over het lijdensverhaal. In de video van een half uur is het Kruiswegpark na vijftien minuten te zien, om precies te zijn bij 15.38 (zie You Tube link).

 

Op 11 februari zijn de opnames gemaakt in het Kruiswegpark bij statie 3 en 9. Twee aalmoezeniers (landmacht en marine) hebben in het Engels stukken uit het lijdensverhaal gelezen. Andere landen hebben ook opnames aangeleverd.

 

De gehele compilatie van alle landen wordt uitgezonden op Goede Vrijdag, niet op TV maar digitaal. U kunt hier naar de beelden kijken.

 


2021 | ANWB borden | infoborden geplaatst Kapeller Kwartier

Dankzij de ANWB en de Gemeente Roermond zijn informatieborden geplaatst bij vijf markante plekken van de Kapel in ’t Zand. Het initiatief ligt bij het Kapellerkwartier waarin vertegenwoordigd zijn de Kapel in ’t Zand, het Kruiswegpark, D’n Aje Kirkhoaf, De Kepelse Meule en de Galgenberg. De onthulling is op 10 december verricht door wethouder Angely Waajen en rector Karel Weerkamp. Ook wethouder Smitsmans was aanwezig en onder meer voorzitter Cassandra Seelemeijer van de wijkraad en voorzitter Fons Zijlstra van de Stichting Ruimte.